Telefon Şarj Olmuyor Sorunu Nasıl Çözülür? iPhone Telefonum Şarj olmuyor, Android Telefonumun Bataryası Şarj Olmuyor. Samsung Şarj olmuyor sorunu Çözümü
Başlıklar
- 1 Telefon Şarj Olmuyor
- 1.1 Telefon Neden Şarj Olmuyor?
- 1.1.1 Şarj Cihazı ve Şarj kablosu
- 1.1.2 Priz kaynaklı sorunlar
- 1.1.3 Anakart veya Şarj soketi Sorunları
- 1.1.4 Bataryanın ömrü tükenmiş olabilir.
- 1.1.5 Telefon gerekli akımı alıyor mu?
- 1.1.6 Uygulamadaki mA değeri yeşil renk ise, cihaz şarj oluyordur, ancak turuncu eksi bir değer ise, cihazınız güç kullanıyor, Kırmızı Over voltage yazıyorsa Aşırı voltaj var demektir.
- 1.1.7 Yazılımsal Bir sorun veya Sistem hatası
- 1.1 Telefon Neden Şarj Olmuyor?
Telefon Şarj Olmuyor
Bazen kullanıcılar Telefon Şarj Olmuyor gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Telefonu şarja taktıktan sonra telefon şarj almıyor veya Ekranda telefonu şarja takın uyarısı çıkabiliyor. Bu durumda neler yapmalı? Sorunun sebebi nasıl bulunur sizler için açıklayacağız.
Telefonlarda Şarj cihazı, Prizden akımı çekerek şarj kablosu aracılığı ile bunu telefonun şarj soketinden anakarttaki şarj entegresine aktarır. Şarj entegresi de gerekli akımı bataryaya aktarır. Bu anlattığımız akım yolculuğunda yaşanan bir sorun, telefonunuzun şarj olmasını engelleyecektir. Telefonunuzun şarj olmamasının nedenini bulmaya çalışacağız. Basit bir durum ise kendiniz halledeceksiniz. Ancak sorun teknik bir sorun ise bir servise gitmeniz gerekecek.
Telefon Neden Şarj Olmuyor?
iPhone veya Android Telefonunuz şarj olmuyorsa büyük ihtimalle sorun Şarj başlığı veya şarj kablosundan kaynaklanıyordur. Ancak bazen de sorun batarya ve anakart kaynaklı da olabiliyor.
Şarj Cihazı ve Şarj kablosu
Telefonlarda ençok şarj problemleri Şarj adaptörü ve Şarj kablosundan kaynaklanıyor. Sizin de sorununuz Adaptör veya kablo kaynaklı olabilir. Bunu öğrenmek için önce farklı bir kablo ile telefonu şarj etmeyi denemeli ve ardından ikinci bir şarj cihazı ile denemelisiniz. Böylece sorunun Şarj cihazı veya kablosundan olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Priz kaynaklı sorunlar
Her ne kadar uzak bir ihtimal olsa da, Evimizde bulunan priz bu soruna neden olabiliyor. Evdeki prize taktığımız şarj aleti, akıllı telefonunuz şarj olurken gerekli akımı alamayabilir. Prizden gelen akım yeterli olmayınca akıllı telefonumuzda “yavaş şarj” uyarısı çıkabilir. Bu sorundan kurtulmak için farklı prizler de şarj etmeyi deneyin ve arızalı ise prizinizi onarın.
Anakart veya Şarj soketi Sorunları
Eğer telefonunuz farklı bir şarj cihazı ve kablosu kullanmanıza rağmen şarj olmuyorsa, Aklımıza Ana kart sorunları geliyor, Telefon anakartında bir parça yanmış veya Şarj soketi bozulmuş olabilir. Ancak genellikle telefonu şarja takarken hor kullanma neticesinde şarj soketi deforme olmuş olabilir. Bu durumda telefonunuzu bir servise göndermeniz gerekmektedir.
Bataryanın ömrü tükenmiş olabilir.
Bataryanın kullanım ömrü bittiğinde artık şarj almayı kesecektir. Şarj alıyor gibi görünse de şarj olmayacaktır. Bataryanızın ömrünün tükendiğini; artık telefon şarjı %30’larda iken telefonun kapanması ile anlayabilirsiniz. Bu durumda bir servise gidip yeni bir batarya takmanız gerekecektir.
Telefon gerekli akımı alıyor mu?
Cep telefonunuza Ampere adlı uygulamayı yükleyerek, telefonunuzu şarja takın. Bu uygulama telefona ne kadar bir amper geldiğini söyleyecektir. Böylece telefonunuz şarjdayken ne kadar akım çektiğini görebilirsiniz.
Uygulamadaki mA değeri yeşil renk ise, cihaz şarj oluyordur, ancak turuncu eksi bir değer ise, cihazınız güç kullanıyor, Kırmızı Over voltage yazıyorsa Aşırı voltaj var demektir.
Yazılımsal Bir sorun veya Sistem hatası
Telefonunuzun tüm donanımı sağlamsa o zaman şarj olmaması yazılımsal bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. bu durumda telefonunuza format atabilir veya orijinal yazılım yükleyebilirsiniz. Eğer bu işe yetkin biri değilseniz çevrenizdeki bu işten anlayan birinden yardım isteyebilirsiniz veya cihazınızı bir telefoncuya götürmeniz daha doğru olacaktır.
Android Telefona Format Atma
Samsung Galaxy Format Atma Rehberi [Hard Reset]
LG Telefonlara Format Atma Rehberi [Hard Reset]
Huawei Telefonlara Format Atma Rehberi [Hard Reset]
Android Telefona Yazılım Yükleme
Samsung Cihazlara Odin ile Stock Rom Yükleme Rehberi
LG Stock ROM Yükleme, LG Telefonlara Yazılım Yükleme
Farklı bir sorununuz veya bir çözümünüz varsa yorum yapabilirsiniz.