Root Gizleme, Root'u Uygulamalardan Gizleme

Magisk Root Gizleme, Root’u Uygulamalardan Gizleme, ROOT Uyarısı Veren Uygulamaları Çalıştırma, ROOT’lu telefonda çalışmayan uygulamalar nasıl çalıştırılır? Uygulamanın root durumunu görmesini nasıl engellerim?

Android cihazlarda root olduğu için bazı uygalamalar uyarı veriyor ve çalışmıyor. Peki Root’u uyarı veren uygulamlardan gizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet root’u kaldırmadan, Root olduğu için çalışmayan uygulamalardan Root’u gizleyebilirsiniz. Rootlu telefonlarda bankacılık gibi bazı güvenlik isteyen uygulamalar root lu telefonlarda çalışmayabilirler. İşte bu gibi durumlarda root’u istediğiniz uygalamalara gizleyebilirsiniz.

Root Gizleme

Android cihaz ve telefonları root yaptığınızda tüm sistemi istediğiniz şekilde değiştirme yetkisine sahip olmuş olursunuz. Google Play Store’ de çoğu uygulamalar root lu telefonlarda çalışmaktadır. Tabi bunların çoğu araçtır. Root yapılan telefonlarda gereksiz sistem dosyalarını silebilme, cihaza kendi ayarlarımızı uygulama, Oyunlarda hile yapma, Sistem ayarları üzerine değişiklik yapabilme gibi daha bir çok işlevi vardır.

Yukarıda saydığımız tüm bu yararlı görünen özelliklerin yanı sıra, Root yapmanın bazı dezavantajları da vardır. Bunların başında Cihazınızın Garanti kapsamından çıkmasıdır. Ayrıca bankacılık uygulamalarının çalışmaması veya sizi uyarması, Casus yazılımların daha kolay bulaşma riski vb. durumlarda Android cihazınızdaki Root erişimini istediğiniz uygulamalara gizleyebilirsiniz.

Android Cihazlardan Root Nasıl Kaldırılır?

Eğer Root yöntemi olarak Magisk kullanıyorsanız; Magisk ile rahatlıkla root’u gizleyebilirsiniz. Unutmayın sadece magisk kullanılarak root yapılmış cihazlarda işe yarar. Sonradan gidip magisk yüklemeye çalışmayın. Telefonunuz çökebilir.

Magisk Root Gizleme

  1. Öncelikle telefonunuzdaki Magisk uygulamasını açın.
  2. Daha sonra uygulamanın sağ üst köşesindeki Çark simgeli “Ayarlar” simgesine dokunun.

Root Gizleme, ROOT Uyarısı Veren Uygulamaları Çalıştırma

  1. Ayarlar seçeneklerinde biraz aşağı inin ve “Zygisk” kısmını bulun.
  2. Hemen “Zygisk” ve altında bulunan “Enforce DenyList” seçeneklerini etkinleştirin.
  3. Şimdi hangi uygulamalara Root erişimini gizleyeceğinizi seçmelisiniz. Bunun için “Configure DenyList” seçeneğine dokunun.

Root Gizleme, ROOT Uyarısı Veren Uygulamaları Çalıştırma

  1. Daha sonra açılan uygulama listesinde, hangi uygulamalar root olduğu için çalışmayacağını söylüyorsa onları seçin.
  2. Son olarak telefonu yeniden başlatın ve root uyarısı veren uygulamaları çalıştırmayı deneyin.

Root Switch ile Root’u geçici olarak kapatma

Bir uygulamayı rootlu bir android telefonda kullanabilmek için root’u ya kaldıracağız yada geçici olarak gizleyeceğiz. Bunun için Root Switch uygulamasını kullanacağız. Aşağıdaki bağlantılardan birinden Root Switch uygulamasını indirin ve telefonunuza yükleyin.

  1. Root Switch indir > Bağlantı 1Bağlantı 2 
  2. Uygulama açılınca root yetkisi isteyecektir. “İZİN VER” deyin.
  3. Ardından “Stop all su deamons” seçeneğini seçin.
  4. Daha sonra Enabled kısmını pasif yapın ve telefonu yenşden başlatın.

Rootlu Cihazlarda Snapchat Kullanma

  1. Artık uyarı veren uygulamayı açıp deneyebilirsiniz.
  2. Giriş yaptıktan sonra, tekar root haklarını kullanmak için enabled kısmını aktifleştirip telefonu yeniden başlatmanız gerekiyor.

NOT: Eğer telefonunuzda xposed framework de varsa, onu da root ile birlikte devre dışı bırakmalısınız.

Abone Ol
Bildir
guest
3 Yorum
En Yeni
En Eski
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Orhan
Orhan
1 yıl önce

Bu yazıyı okuyarak magisk manager yükledim,magisk yükleyince telefonumu yeniden başlatmami istedi ve şuan telefonum açılmıyor mi yazısında kaldı. Mağdur oldum.

Hakan
Hakan
2 yıl önce

Allah sizden razı olsun kardeşim isim oldu İstanbul Pendikten selamlar