Xiaomi Bootloader Kilidi Açma, Xiaomi Telefonlarda Bootloader Kilidi Kaldırma. Xiaomi Bootloader Unlock. Redmi Bootloader Kilidi Açma. Mi Bootloader Kilidi Nasıl Açılır?
Çoğu kişinin, Android İşletim sistemli cihazları seçme nedenlerinin başında özelleştirilebilmesi gelmektedir. Eskiden Root ve Rom yüklemek oldukça basitti ancak bu android cihazları pek güvenli yapmıyordu. Bu güvenlik sorununu çözmek için Bootloader kilidi geliştirildi. Bootloader kilidi, kapalı olduğu zaman telefona hiçbir müdahale yapmıyorsunuz. Ancak bazı telefon üreticileri garanti dışı bırakan isteğe bağlı bootloader kilidi açmayı kullanıcılara sunabilmektedir. Bu üreticilerden biri de Xiaomi firmasıdır. Xiaomi ve Redmi telefonlarda bir süreç şeklinde bootloader kilidi açılabiliyor.
Başlıklar
- 1 Xiaomi Bootloader Kilidi Açma
- 1.1 ADB Sürücülerini Bilgisayarınıza Kurun
- 1.2 Adım 1: Geliştirici seçeneklerini açın
- 1.3 Adım 2: OEM kilidini açın
- 1.4 Adım 3: Mi hesabı oluşturun ve cihazınızdan giriş yapın.
- 1.5 Adım 4: Cihazınıza Mi hesabınızı ekleyin
- 1.6 Adım 5: Mi Unlock aracını bilgisayara indirin
- 1.7 Adım 6: Mi Unlock Aracında Mi Hesabınıza Giriş Yapın
- 1.8 Adım 7: Cihazı Fastboot Mod’a alın
- 1.9 Adım 8: Mi Unlock İşlemleri
Xiaomi Bootloader Kilidi Açma
Bu yazıda sizlere, Xiaomi‘nin bazı telefonları için sunduğu, Root veya rom yükleme ve Custom Recovery (Özel Kurtarma) Araçlarını yüklemeye engel olan Bootloader kilidini kaldırmayı anlatacağız. Bildiğiniz üzere, Bootloader kilidi bulunan telefonlarda Root yapmak mümkün olmuyor. Bu kilidi kaldırılmadan cihazların Bootloader denilen kısmına müdahale edemiyoruz.
UYARI: Bu işlemleri yaptıktan sonra cihazınız sıfırlanacaktır. Bu işlemlere başlamadan önce telefondaki bilgilerinizi yedekleyin. Bu işlemleri uygularsanız, Tüm sorumluluğu kabul etmiş olursunuz.
ADB Sürücülerini Bilgisayarınıza Kurun
adb-setup > İndir adb-setup programını bilgisayarınıza indirip kurun, kurarken sürekli gelen uyarılara klavyeden “y” tuşuna ve ardından “ENTER” tuşuna basarak kurulumu tamamlayın.
Adım 1: Geliştirici seçeneklerini açın
- Geliştirici menüsü gizlidir açmak için Ayarlar > Telefon hakkında kısmına gidin.
- Burada “MIUI sürümü” kısmına 5-6 defa üst üste basın.
- 5-6 defa MIUI sürümü kısmına bastıktan sonra ekrana “Artık bir geliştiricisiniz” uyarısı gelir.
Adım 2: OEM kilidini açın
- OEM kilidini açmak için: Ayarlar > Ek ayarlar > Geliştirici seçenekleri kısmına gidin.
- Burada “OEM kilit açma” seçeneğini etkinleştirin.
Adım 3: Mi hesabı oluşturun ve cihazınızdan giriş yapın.
- Telefonunuzda kullanabilmek için bir Mi hesabı açmanız gerekmektedir. Telefon ile bu hesap arasında bağlantı kuracağız. öncelikle bir Mi hesabınız varsa bu adımı atlayın, eğer yoksa Buradan kendinize bir hesabı oluşturun. Veya Ayarlar > Mi Hesabı kısmından da oluşturabilirsiniz. Mi hesabı oluştururken mutlaka telefon numaranızı kullanmalısınız.
- Ayarlar > Mi Hesabı kısmından veya Ayarar > Hesaplar & senkronizasyon kısmından Mi hesabınızla cihazınıza giriş yapın.
Adım 4: Cihazınıza Mi hesabınızı ekleyin
- Cihazınıza Mi hesabınız bağlamak için mobil veri kullanmanız gerekmektedir. Önce Wifi kapatın ardından Mobil veriyi açın.
- Mi hesabınız ile telefonunuzu birbirine bağlamak için: Ayarlar > Ek ayarlar > Geliştirici seçenekleri > Mi kilit açma durumu kısmına gidin.
- Burada İzin gerekli uyarısına “Kabul et” deyin.
- Ardından “Hesap ve cihaz ekle” butonuna tıklayın. İşlem bittiğinde bir mesaj ve “Anladım” butonu gelecektir. Burada “Anladım” butonuna tıklayın. İşlem bitti.
Adım 5: Mi Unlock aracını bilgisayara indirin
- Telefonun kilidini kaldırabilmek için Xiaomi’nin Mi Unlock aracını kullanacağız. Bunun için Buradan Mi Unlock aracını bilgisarınıza indirin. Burada Download Mi Unlock butonuna tıklayarak aracı bilgisayarınıza indirin.
Adım 6: Mi Unlock Aracında Mi Hesabınıza Giriş Yapın
- Bilgisayara İndirdiğiniz miflash_unlock.zip dosyasına Sağ tıklayıp Klasöre çıkart deyin. Çıkarttığınız klasöre girip batch_unlock.exe dosyasına Sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştırın.
- Daha sonra Mi Unlock Programında Sol aşağıda “sign in” butonuna tıklayarak Mi hesabınızla giriş yapın.
Adım 7: Cihazı Fastboot Mod’a alın
- Cihazda işlem yapmak için fastboot modunu kullanacağız. Bunun için cihazı tamamen kapatın.
- Daha sonra cihaz kapalı iken Ses Kısma + Güç tuşunu basılı tutun taki FASTBOOT yazısı telefon ekranına gelene kadar.
Adım 8: Mi Unlock İşlemleri
- Şimdi telefonunuzu Fastboot modda iken USB yardımı ile bilgisayara takın.
- Aşağıdaki resimde olduğu gibi SN, Product ve Status altında cihazınız görünecektir. burada Status kısmında “Locked” kilitli olduğu yazar. Şimdi Kilit açma işlemini başlatmak için “Unlock(F6)” butonuna tıklayalım.
- Unlock butonuna tıkladıktan sonra sistem size 167 saat yani 1 hafta bekleme süresi verecektir. “Please unlock 167 hours later. And do not your account in MIUI again, otherwise you will wait from scratch” mesajını görürsünüz.
Kilit açılmadan önce 7 gün, 72, 360 veya 720 saat beklemeniz gerektiği belirtilir. Bu süre cihaz güvenliğini sağlamak için getirilmiş bir süredir. Belirtilen süre tamamlandıktan sonra tekrar Mi Unlock aracını kullanarak kilit kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Süre bitinceye kadar telefondan hesap çıkışı, format vb. işlem yapmayın. Telefonu normal kullanmaya devam edebilirsiniz. Süre bitince Adım 8’den itibaren tekrar deneyeceksiniz.
- Bekleme süresi sonunda tekrar işlemleri yaptığınızda; Cihaz doğrulaması ve Kilit açma aşamalarından sonra işlem tamamlanır ve ekrana “Unlocking...” mesajı görürsünüz.
- İşlem sonunda telefonunuz sıfırlanır ve böylece kilit açılmış olarak ilk kurulumu yapabilirsiniz.
Bunları yapınca root yetkisi elde etmiş oluyormuyuz?
Hayır. Bu işlem telefonun güvenlik kilidini kaldırır. Root için ayrı işlem yapmalısınız.
Anladım butonu bi türlü gelmiyor
Mobil veri üzerinden yapmalısınız. Ayrıca OEM kilit açma açık olmalıdır.
Çok güzel anlatmışsınız sade ve anlaşılabilir. Sayenizde sorunsuzca bootloader kilidini kaldırdım.