Android Root Kaldırma işlemi, Bazen Android telefonda heyecan arayarak root yapabiliyoruz veya telefoncuya verdiğimiz telefon Root yüklü olarak elimize geçebiliyor. Bu durumda çoğu kişi Android Root Nasıl Kaldırılır merak ediyor. İşte Root kaldırmanın yolları…
Android Telefonunuzu Root yaptıktan sonra tekrar Root’u kaldırmak isteyebilirsiniz. Rootlu telefonlarda bankacılık gibi bazı güvenlik isteyen uygulamalar root lu telefonlarda çalışmayabilirler. İşte bu gibi durumlarda root kaldırmak isteyebilirsiniz.
Başlıklar
Root Kaldırma
Android cihaz ve telefonları root yaptığınızda tüm sistemi istediğiniz şekilde değiştirme yetkisine sahip olmuş olursunuz. Google Play Store’ de çoğu uygulamalar root lu telefonlarda çalışmaktadır. Tabi bunların çoğu araçtır. Root yapılan telefonlarda gereksiz sistem dosyalarını silebilme, cihaza kendi ayarlarımızı uygulama, oyunlarda hile yapma, Sistem ayarları üzerine değişiklik yapabilme gibi daha bir çok işlevi vardır.
Yukarıda saydığımız tüm bu yararlı görünen özelliklerin yanı sıra, Root yapmanın bazı dezavantajları da vardır. Bunların başında Cihazınızın Garanti kapsamından çıkması, bankacılık uygulamalarının çalışmaması veya sizi uyarması, casus yazılımların daha kolay bulaşma riski vb. Bu gibi durumlarda Android cihazınızdan Root erişimini kaldırmak isteyebilirsiniz.
Root’u Uygulamalardan Gizleme, ROOT’lu telefonda çalışmayan uygulamalar nasıl çalıştırılır?
Android Root Nasıl Kaldırılır?
Root yaptığınızda telefonunuzun bootloader kısmı kırılır ve system/xbin kısmına su kodu ve telefona Superuser uygulaması yüklenir. Aşağıda anlatacağımız şekilde root erişimini kaldırabilirsiniz ancak bu cihazınızın orijinal yapısını tekrar eski haline getirmeyecektir. Örneğin bankacılık uygulamaları root uyarısı vermeyecektir ancak telefon yazılım güncelleme yapamayacaktır. Cihazınızı orijinal fabrika haline getirmek için Cihazınıza Stock Rom (Orijinal yazılım) yüklenmesi gerekmektedir. Ancak bu uğraşmalı olduğu için aşağıdaki yöntemler orta düzeyde (root uyarılarından ve risklerinden kurtulmak için) daha pratik olmaktadır.
Android Cihazınızı Rootlu ise, bir Root erişim yöneticisi uygulamasına sahipsiniz demektir. Bunlar Magisk, SuperSU, Superuser, Kinguser vb adındadır. Bu uygulamalar ile root yetkilerini yönetebilir ve hangi uygulamalara root yetkisi vereceğinizi seçebilirsiniz. Hangi Root uygulamasını kullandığınızı öğrendikten sonra aşağıdaki size uygun işlemleri uygulamaya geçebilirsiniz. Genelde Magisk uygulaması telefonlara yüklenir.
Magisk ile Root Kaldırmak
- Android Cihazınızda Magisk uygulamasını bulup açın.
- Magisk Ana ekranında “Magisk’i Kaldır” butonunu göreceksiniz düğmeye tıklayın.
- Daha sonra “TAMAMEN KALDIR” seçeneğine tıklayın.
- Magisk kendini kaldırmaya başlayacaktır. İşlem sonunda telefon otomatik olarak yeniden başlatılır.
SuperSU ile Root kaldırmak
- Android Cihazınızda SuperSU uygulamasını bulup açın.
- Daha sonra “Ayarlar” sekmesine geçin.
- Aşağılara gidin Temizle kısmı altında “Root kaldırma” seçeneğine dokunun.
- Gelen Pencerede “DEVAM ET” butonuna dokunun.
- Root kaldırma başarılı uyarısını göreceksiniz.
- Son olarak telefonunuzu yeniden başlatın.
KingRoot ile Root kaldırmak
- Android Cihazınızda KingRoot uygulamasını bulup açın.
- Daha sonra Sağ üst köşedeki ” ⋮ ” Düğmesine Tıklayın.
- Açılan Menüde “General setting” seçeneğine tıklayın.
- Aşağılara gidin uninstall and clear root başlığı altında “Uninstall KingRoot” seçeneğine tıklayın.
- Gelen Pencerede “Continue” Düğmesine tıklayın.
- Son olarak telefonunuzu yeniden başlatın.
Telefonunuzda SuperSU veya KingRoot ‘tan farklı bir uygulama varsa aynı yöntemle kaldırmaya çalışabilirsiniz. Root kaldırma ayarları benzer olacaktır.
Impactor Unroot ile tek tıkla Root kaldırma
Root kaldırma işlemlerini basitleştiren bir uygulama Google Play Store’da yayınlandı. Bu uygulama ile birkaç adımda Unroot yapılabiliyor, yani Root tamamen kaldırılabiliyor. Impactor Universal Unroot uygulamasını telefonunuza yükleyin ve açın. Açılışta sizden Root izni isteyecektir. İZİN VER deyin. Uygulama Telefonunuzda hali hazırda root bulunduğunu doğrulayacak ve Root check yeşil olacaktır.
Rootu kaldırmak için: Turuncu ok işaretli butona tıklayın. Confirm unroot penceresi açılacaktır. Burada CONTINUE butonuna dokunun ve Root’un kaldırılmasını bekleyin. Root kaldırma sonrası cihazınız yeniden başlatılabilir.
Kingo ROOT ile Root Kaldırma
Çoğu Android kullanıcısı bilecektir, Kingo Root programı ile android telefonları root yapabiliyoruz. Ancak Kingo ROOT uygulamasının root yapma özelliği yanısıra Root’u kaldırma özelliği de var. Kingo ROOT kaldırma için öncelikle Android cihazınızın USB Hata ayıklama özelliğini açmanız gerekiyor.
- Geliştirici seçeneklerini açmak için: öncelikle Telefonunuzda Ayarlar / Telefon Hakkında / Yazılım bilgileri kısmına gidin.
- Burada Yapım numarası kısmına 5-6 defa üst üste tıklayın, Taki “artık bir geliştiricisiniz” diyene kadar.
- Daha sonra geri gelip Geliştirici seçeneklerine girin. Burada USB hata ayıklama özelliğini aktif yapın.
Adım 1: Öncelikle programını bilgisayarınıza indirip kurun. Geliştirici seçeneklerini açtıysanız, Kingo ROOT programını açın. Cihazı USB’ye USB kablosunu da Bilgisayara bağlayın.
Adım 2: Telefon ekranına USB hata ayıklamasına izin verilsin mi? diye bir uyarı gelir. Bu bilgisayardan her zaman izin ver kutucuğunu işaretleyip TAMAM butonuna dokunun. Ardından telefon ekranında sizden Root izni isteyecektir. Sizde izin ver/Allow deyin.
Adım 3: Son olarak program cihazınızı gördüyse ve yukarıdaki resimdeki gibi karşınıza REMOVE ROOT butonu geldiyse. REMOVE ROOT butonuna tıklayın ve Root’u telefonunuzdan kaldırın. 3-5 dakika kadar kaldırma işlemi sürebilir.
Adım 4: Remove ROOT Succeeded! yazısı gelince “Finish” butonuna basın. Telefonunuz rootsuz olarak yeniden başlayacaktır.
Elle Root Kaldırma
Elle Root kaldırmak için, bir Root desteği olan dosya yöneticisine ihtiyaç vardır. Size tavsiye edebileceğim Root Explorer veya dir. Google play store’den yükledikten sonra uygulamayı açın. Ben Root explorer ile örnek vereceğim.
- Root Explorer’i açın. Açılışta Root yetkisi isteyecektir. İzin ver Deyin.
- Daha sonra Root Sekmesine geçin.
- System/app klasörüne gidin.
- Burada SuperSU veya superuser isimli dosya veya klasör’ü silin.
- Daha sonra System/xbin Klasörünü bulup açın.
- Burada su isimli dosyayı bulup silin.
- Son olarak telefonu yeniden başlatın.
Stock Rom yüklemek – Orijinal Yazılıma Dönme
Yukarıdaki işlemler cihazınızda root silme için işe yaramadıysa son çare: Telefonunuza Stock Rom yüklemeniz gerekmektedir. Her telefonun stock romu ve yükleme şekli aynı olmadığı için tek seferde paylaşmamız mümkün değildir. Ancak sitemizde Stock Rom bölümüne bakarak, mevcut stock rom yükleme rehberlerine bakabilirsiniz.
superuser root kaldırma, root kaldırma samsung, kingo root kaldırma, kolay root kaldırma, supersu root silme sorunu, s5 root kaldırma, root kaldırma 2017, huawei root silme
Merhaba telefonum yurtdışından root attılar geçen kaldırmak için götürdüm kaldırdık dediler ama hala Root hatası veriyor.
Impactorden denedim olmadı.
Nasıl yapabilirim telefon Xiaomi note 10 pro
Ayrıca root Explorer da da su çıkmadı.
Ayrıca kaldırırsam imei gidermi?
Root kaldırmamışlardır. Root’u ancak Stock Rom yazılım yükleyerek kaldırabilirler. İlla rootlu olacaksa da Magisk ile uyarı veren uygulamalara Root’u gizleyebilirsiniz. Root Gizleme
Evet kaldırmamışlar,
Sizin sitenizden magiskin uygulamasını indirmeye çalıştığımda bu paket telefonunuzdaki başka bir paket ile çalışmıştır diyor ve indirmiyor.
Yani buradan telefonumda magisk olduğunu anlıyoruz.
Fakat, magiski ben önceki gün ne olduğunu bilmiyorum diye ana ekrandan sildim ve şimdi tüm uygulamalara baksamda ayarlardan bulamadım.
Magiski nasıl bulurum?
bulup kaldırıcağım root’u.
Link2SD uygulamasını telefonunuza indirin. Bu uygulamadan Magisk’i bulmaya çalışın. Ancak Magisk’i tekrar yükleyip Magisk ile root kaldırmanız lazım yoksa olmaz. Yani sadece magisk uygulamasını silerek Root’u kaldırmış olmazsınız. Orjinal boot.img dosyası eski haline gelmeli.
Merhaba telefonumda root var ve banka mobil uygulamalarından tutun bir çok uygulamaya kadar giremiyorum nasıl kaldiricam
Hangi root uygulaması varsa ona göre adımları takip ederek kaldırabilirsiniz. Bunun için en çok kullanılan root uygulamaları ile nasıl root kaldırılacağını makalede detaylı olarak anlattık. Ancak kendiniz yapamzdıysanız, bir telefoncuya gidip Orjinal yazılım yüklemesini isteyebilirsiniz.
Android box da root nasıl kaldırabiliriz
Box’larda yazılım kendinden rootludur. Telefondaki gibi değildir. Rootsuz bir yazılım yüklenmesi lazım veya manuel olarak kaldırma denenebilir. Box’lara yazılım yükleme de oldukça meşakatlidir.
Telefonumda bahsettiğiniz uygulamaların hiç biri yüklü degil ama hala root gözüküyor ne yapmam gerek?
Telefonunuzu Root Checker uygulaması ile kontrol edin. Rootlu gözüküyorsa, Kurtulmak için Orjinal yazılım yüklemeniz gerekiyor. Son zamanlarda telefoncuya gittiyse veya telefon yurtdışı ise telefoncu tarafından root atılmış olabilir. Tüm bunların çözümü için Orjinal (fabrika) yazılım yüklenmesi gerekiyor. Size bir tüyo vereyim Google Marketten e-nabız uygulamasını yükleyip açın size root uyarısı verirse demek ki telefonunuz rootludur. Eğer uyarı vermezse kullandığınız uygulamada problem var demektir. Ayrıca telefonda root varsa bankacılık uygulamaları da uyarı verecektir.
abi unroot indirdim denedim olmadi Exploreri indirdim adim adim dediklerine baktim klasörü açıyorum supersu ya da superuser diye dosya yok çikiyorum xbine giriyorum su diye klasör yok ben nasil kaldır am bu rootu ya telefon da supersu superuser kinguser falan diye uygulamada yok
Öncelikle telefonunuz rootlu olduğundan emin misiniz? Çünkü Rootlu ise Magisk, SuperSU vb. bir uygulama yüklü olmalı. Uygulama silinmişse hangi yöntemle root yaptığınızı bilmelisiniz ve tekrar o uygulamayı yüklemelisiniz.
Eyvallah admin kralsın