Wordpress

WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarları Nasıl Olmalı, WordPress Permalink ayarlarını yapmak, En iyi kalıcı bağlantı ayarı ne olmalı, SEO su en iyi kalıcı bağlantı ayarları.

Merhaba değerli Misafir, bu yazıda sizlere yeni kurulacak olan bir wordpress sitesinin kalıcı bağlantı ayarları nasıl olmalı ve hangi seçenek sizin için en uygundur hakkında bilgi edinmenizi sağlayacağız.

Öncelikle bu ayarları yeni kurulan bir wordpress sitesi yani henüz index almamış, az yazısı olan siteler için bu ayarlar değiştirilmelidir. Aksi halde eski index almış yazılarınız artık arama motorları tarafından görülmeyecektir. çünkü yazınızın kimliğini değiştirmiş olacaksınız.

Wordress Kalıcı Bağlantılar kısmına gitmek için: Yönetim Paneli > Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar

WordPress Kalıcı Bağlantı Seçenekleri:

Varsayılan: http://tekniknot.com/?p=123: Bu seçenek site adınız ve yazı numarasını bağlantı olarak ayarlar ve SEO açısından iyi değildir ve pek kullanılmaz.

Gün ve isim: http://tekniknot.com/2015/12/08/ornek-yazi/: Bu seçenek site adınız ve yazının yayınlandığı tarih ve yazı başlığını ayarlar haber siteleri ve günlük yazılarda çok iyi işlevi vardır ancak yazı güncellemek isterseniz bu yazının tarihini değiştiremezsiniz. değiştirirseniz arama motıru artık bu linki görmeyecektir.

Ay ve isim: http://tekniknot.com/2015/12/ornek-yazi/: Bu seçenek site adınız ve yazının yayınlandığı yıl, ay ve yazı adını ayarlar buda içeriklerini aylık olarak kullanmak isteyenler içindir.

Sayısal: http://tekniknot.com/arsivler/123: Bu seçenek site adınız ve arşiv ve yazının numarasını kullanır buda varsayılan ayarı gibi pek kullanılabilir değildir.

Yazı ismi: http://tekniknot.com/ornek-yazi/: WordPress kurulumu ile bu ayar seçili gelir site adı ve yazının başlığını kullanır.

Özel Yapı: Burada kendimize uygun kalıcı bağlantı ayarlarını seçmek istersek burayı düzenleyeceğiz. şimdi burada hangi kodlar kullanılabilir önce bunları yazalım. bu kodları kullanarak kendi özel yapınızı oluşturabilirsiniz. NOT: Aralarına / koymayı unutmayın.

%year% : Yazının yayınlandığı yıl
%monthnum% : Yazının yayınlandığı ay
%day% : Yazının yayınlandığı gün
%hour%: Yazının yayınlandığı saat
%minute%: Yazının yayınlandığı dakika
%second% : Yazının yayınlandığı saniye
%post_id% : Yazının aldığı kalıcı sayı
%postname% : Yazının aldığı kalıcı başlık adı (yazınızın başlığından oluşanarasında – olan bağlantı)
%category% : Yazının aldığı id numarası en küçük olan kategoriyi gösterir.
%author% : Yazar ismini gösterir.

Örnek1: http://tekniknot.com/%postname%/
Görünüm: http://tekniknot.com/ornek-yazi/

Örnek2: http://tekniknot.com/%category%/%postname%.html
Görünüm: http://tekniknot.com/wordpress/ornek-yazi.html

Örnek 3: http://tekniknot.com/%year%/%monthnum%/%postname%.html
Görünüm: http://tekniknot.com/2016/11/ornek-yazi.html

Örnek 3: http://tekniknot.com/%postname%-%post_id%.html
Görünüm: http://tekniknot.com/ornek-yazi-286.html

Normal bir blog için tavsiye ettiğimiz ve SEO açısından faydalı olan şekil aşağıdaki gibidir.
/%category%/%postname%/

Eskiden “Hangi şablonu kullanırsanız kullanın sonuna .html tagını eklemeyi unutmayın çünkü google da yararlı olduğu düşünülmektedir.” Deniliyordu. Halbuki bunun pek bir öneminin olmadığı, hatta kalıcı bağlantının ne kadar kısa ve öz olması google tarafından daha çok sevildiği ortaya çıktı.

Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
En Yeni
En Eski
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle