Windows 11 Başlat Arama Yazı Yazmama Sorunu Çözümü. Windows 10 Arama Çubuğuna Yazı Yazamıyorum. Klavyede yazı yazamıyorum. Başlat Menüsünde Klavye Çalışmıyor.
Başlıklar
Başlat Arama Yazı Yazmama Sorunu
Windows 11 ve windows 10‘da karşılaşabileceğiniz sorunlardan biri de: başlat menüsünde veya arama çubuğunda yazı yazamama sorunudur. Kullanıcılar arama çubuğunda birşey yazmak istediklerinde klavyede yazı yazamıyorlar. Not defterinde veya başka bir yerde klavye çalışırken başlat menüsü, arama çubuğu ve wifi şifre girme çubuğunda klavye çalışmamakta ve yazı yazmamaktadır.
Başlat Arama Yazı Yazmama Sorunu Çözümü
Bu sorunun kalıcı çözümü için sizlere basitleştirilmiş ve rahatça uygulayabileceğiniz bir çözüm sunacağız. Bunun için tıkla çalıştır tarzında bir ufak program hazırladık. Bu aracı kullanarak Arama yazma sorununu çözmüş olacaksınız. Windows 11 ve Windows 10’da da işe yaramaktadır.
İndirme Bağlantısı / Alternatif Link
- Yukarıdaki bağlantılardan birinden “Baslat_Yazmama_Cozumu.zip” arşiv dosyasını bilgisayarınıza indirin ve masaüstüne çıkarttın.
- Çıkarılan dosyalardan “Onar.exe” dosysını fare ile sağ tıkayıp yönetici olarak çalıştırın.
- Aşağıdaki görselde olduğu gibi “SUCCESS” yazınca işlem tamamlanmış olacaktır. Son olarak değişikliklerin yansıması için bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın!
- Klavyenizden Win+R tuşlarına bitlikte basın. Çalıştır penceresi açılacaktır. Aç kısmına “PowerShell” yazın ve Tamam Butonuna basın.
- Veya “C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0” yolunu takip ederek “powershell.exe” programını sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırabilirsiniz.
- Şimdi PowerShell’i yönetici haklarıyla çalıştırmamız gerekiyor bunun için “Start-Process powershell -Verb runAs” komutunu girerek PowerShell’i yönetici olarak çalıştırıyoruz.
1 | Start-Process powershell -Verb runAs |
- Şimdi Yönetici haklarıyla açtığımız PowerShell penceresine başlat menüsünü düzeltecek komutu gireceğiz. Bunun için aşağıdaki kodu kopyalayın ve PowerShell penceresinde boş bir yere Sağ tıklayıp yapıştırın ve son olarak “ENTER” tuşuna basıp komutu uygulayın.
1 | Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} |
Bu komut ile tüm metro uygulamaları yeniden yüklenecektir. Bu komutun sonunda bilgisayarı yeniden başlatıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol ediniz.
PowerShell ile windows bileşenlerini onarma
- Klavyeden Windows + X tuşlarına basın ve Windows PowerShell (Yönetici) seçin
Aşağıdaki komutları sırayla girip Enter’a basın
1 2 | PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted Get-AppXPackage -AllUsers |Where-Object {$_.InstallLocation -like "*SystemApps*"} | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} |
DISM ile windows bileşenlerini onarma
DISM aracı Windows’u online olarak onaran bir araçtır. Bu araç Windows’un içinde mevcuttur. Bu aracı Komut istemi ile çağırıp kullanacağız. Bunun için:
- Başlat butonuna tıklayın. Ardından Windows Sistemi klasöründeki Komut İstemi’ne Sağ tıklayın açılan pencerede Diğer > Yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçin
- Açılan Siyah Komut İstemi penceresine aşağıdaki kodu girin ve klavyeden ENTER tuşuna basın. Bu komut sonucunda aşağıdaki resimdeki gibi bir ilerleme olacak ilerleme bitiminde bilgisayarı yeniden başlatın.
1 | DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth |
Windows’u sıfırlayın
Yukarıdaki işlemler sorununuzu çözemediyse, son olarak bilgisayarı sıfırlamaya yöntemini deneyebilirsiniz. Böylece Dosyalarınız silinmeden Windows’u sıfırlayabilirsiniz. Windows’u sıfırlamak için: Windows Sıfırlama, Dosyalar Silinmeden (Formatsız) adlı rehbere bakabilirsiniz.